Hva må man huske på når man ønsker å bestille time forøyelysing av sin hund?

Skrevet av Laila Nagel

I den senere tid har det vært skrevet litt om øyesykdommen Glaukom på FB. I JUNytt nr 2 2023 står det også om øyelysing og viktigheten av denne undersøkelsen.
Her er en huskeliste og hvordan man går frem.

 1. Hunden må være fylt 1 år. Øyelysing med gonioskopi anbefales ved 1,4 og 7 års alder. Man kan også selvfølgelig gjøre dette uavhengig av alder over 1 år.
 2. Oversikt over autoriserte øyelysere finner man på nsvo.no øverst på siden står det autoriserte øyelysere. Finn den øyelyser som du ønsker å bestille time hos.
 3. Når man bestiller så bestill øyelysing med gonioskopi. NB. Ikke alle øyelysere er autorisere for gonioskopi så spør når du bestiller time.
 4. Ved time bestilling si fra at det er mulig at en liten linse må brukes da øyelokket til en shiba noen ganger er så stramme at man ikke får brukt vanlig linse str. da den er for stor. Det er kjedelig å ikke få utført gonioskopi fordi at øyelyser ikke har eller har tatt med linse.
 5. Da ikke alle hunder er like å samarbeide med kan hunden kan bli sedert hvis ønskelig. Undersøkelsen er ikke smertefull men ubehagelig.
 6. HUSK ta med stamtavle.
 7. Man får svar med en gang når undersøkelsen er ferdig. Resultatet blir registrert på hunden i Dog Web. Vær klar over følgende:
  Reiser man til en veterinær for at hunden har fått et problem med øyet og dette må sjekkes opp blir resultatet ikke registrert i Dog Web. Det er du som eier som da selv må si fra at det skal gjøres. Noen veterinærer glemmer å spørre. Anbefaling er som følger få resultatet registrert i Dog Web.
  Synet til hunden er viktig og glaukom er smertefullt. Mer info finner dere som skrevet øverst i JUNnytt nr 2 2023

Kommentarer er stengt.