Omplassering

Tuva, 3 år trenger et nytt hjem

Tuva er en Shiba Inu på 3 år som er en utrolig sosial frøken, som ELSKER oppmerksomhet og kos, MEN på hennes premisser. Hun har oppdatert pass, stamtavle og er fulgt opp hos dyrlege, men er avlssperret av meg som eier i samråd med oppdretter.

Tuva er en vanvittig gledesspreder med gledesprat når man kommer hjem, flott logrende hale, og er ekstra kosete om hun merker du har det tungt. Glad i sofakos og blir utrolig glad om hun noen ganger får komme opp i senga og ligge i fotenden. En utrolig morsom Diva, med mange rare vibber som å ligge på stol/benk i stede for rett på bakken, ikke så glad i å få pelsmanken våt eller å være ustelt! Elsker å hilse på mennesker og kan til og med legge ørene til side og komme med et smil! Elsker pipleker og kasting/henting av ball! Kan være hjemme alene, og trives godt med å ligge i bur på biltur. Trives ekstremt godt på lange skogsturer hvor det er mye å snuse etter og utforske!

Shiba er som kjent en litt krevende rase. Hun har en del shiba-nykker som kan gjøre at hun trenger et hjem med erfarne hundeeiere. For eksempel tendenser til eiesyke på mat/leker. Kan matvegre i perioder og er ikke veldig glad i pelsstell eller tannpuss. Hun kan ofte si ifra (knurre og flekke tenner) om du klør for lenge på «feil sted», eller om hun skal få på selen sin før tur. Hun har aldri bitt eller angrepet oss i hjemmet, men hun har sagt tydelig i fra ved flere anledninger.

Kan gå pent i kortbånd, men må ofte bli minnet på det underveis da hun lett blir ivrig og vil gå fremst i flokken. Lytter best til en autoritær person, og har godt med potensiale med rett trening.

Snill mot andre hunder på tur, men er ganske uredd, så har ikke utfordret det veldig med ukjente hunder, og spesielt ikke om det er pinner/leker/ball til stede. Hun dominerer vår chihuahuagutt på 11-år totalt i hjemmet. Hun har også angrepet han ved flere anledninger om han har nærmet seg hennes hundeseng, mat eller leker. Hun vokter og følger med på han til en hver tid og vi har også nå sett tendenser til vokting av babyen på gulvet.

Tuva ble født 16.sept 2016, og er nå ca 9 kg. Hun er på sitt vis en håndfull og kan by på utfordringer. Vi er blitt mer skeptisk til å ha Tuva i nærhet av babyen i huset overhode, og skiller hun også fra den andre hunden når vi ikke er hjemme. Dette bygger opp en usikkerhet jeg også tror Tuva merker på oss – som ikke er heldig for noen parter. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser og vi kan ikke gi Tuva det hjemmet hun fortjener og trenger med disse begrensningene, og ønsker at hun kommer til et hjem uten barn/barnebarn og er eneste hund i familien.

Så nå ønsker vi å undersøke om det er noen der ute som kan matche med Tuva sine behov. Slik at hun blir sett, elsket og behandlet for den hun er. Slik at hun får de beste forutsetningene for et langt og sunt liv. Vi er ufattelig glad i henne, og ønsker henne kun det beste her i livet! Vi ønsker så klart å ha henne hjemme her inntil videre, frem til drømmehjemmet er funnet og bistår gjerne ny eier om det skulle være nødvendig.

Kontakt Linda Torrissen tlf 93609801 om det kunne være ønskelig å overta Tuva, eller om du har videre spørsmål.